malzemeler:
Hamuru:
-250 gr un (2 su bardağı)
-125 gr soğuk tereyağ
-2 yumurta sarısı veya 1 tam yumurta
-50 gr pudra şekeri(3 çorba kaşığı)
-1 tutam tuz, vanilya, LKR (limon kabuğu rendesi)
-Biraz ince çekilmiş antep fıstığı
-2 çorba kaşığı soyulmuş, ikiye bölünmüş badem
-1 fincan kayısı marmelatı
Fındıklı Dolgu:
-250 gr ince çekilmiş fındık
-125 gr pudra şekeri
-Vanilya, LKR, tarçın
-3 yumurta
Yapılışı:
-Soğuk yağ ile un yağlar kayboluncaya kadar bıçakla kıyılır.
-2 yumurta sarısı, vanilya, pudra şekeri, LKR konup karışıtırılır. Fazla yoğurulmadan toparlanır. Islak bez altında 1/2 saat dinlendirilir.
-Dinlenen hamurdan küçük parçalar alınıp merdaneyle açılır.Yağlanan tartolet kalıplarına yerleştirilr. İçlerine 1-2 çay kaşığı marmelat konur.
-Fındıklı dolgu için ince çekilmiş fındık, pudra şekeri, tarçın, vanilya, LKR ve yumurtalar karıştırılır. Hamurun üzerine doldurulur.
-180 derecede önceden ısıtılan fırında pişirilir.
-Soğuyunca üzerlerine yine azıcık marmelat sürülür. Yeşil fıstık ile üstü kaplanır.T am ortaya biraz marmelat veya LKR konur. Etrafına ikiye ayrılmış bademler papatya görünüşünde yapıştırılır.
24 Nisan 2008 Perşembe
Papatya Pastası(Tartolet)
Etiketler:
papatya pastası